Energideklaration Västra Götaland

RING OSS - 031-311 32 63

Energideklaration

Vi gör energideklaration i Västra Götaland

Inför en energideklaration som vi arbetar med i Västra Götaland, gör vi utredningar av den fastigheten som deklarationen gäller. Då  gör vi en energikartläggning och då följer vi de krav som lagen ställer på en energideklaration. När vi gör en energideklaration, kan vi även ge råd och tips som förbättrar energianvändningen i huset.

Vi gör även energideklarationer för större koncerner, men vi vänder oss till både små kunder som villaägare och privatkunder och större fastighetsbolag och BRF:er. Vi samarbetar med Fastighetsägareföreningen (FGR), arbetar på uppdrag av Kronofogden och Göteborgs stad.

Krav på energideklaration

En energideklaration som vi erbjuder i Västra Götaland, måste göras i alla nybyggda hus, om byggnaden har en golvarea som är större än 250 kvadratmeter och har verksamhet som vänder sig till allmänheten. Om en fastighet upplåts för en nyttjanderätt eller säljs, måste även då en energideklaration ske, enligt Boverket. Det är den myndighet som har ansvar för energideklarationer.

Ägare av byggnader som inte värms upp, mer än till 10 grader, behöver inte göra någon energideklaration. Kyrkor, moskéer och religiösa byggnader undantas också från kravet att ha en energideklaration. Industrier och verkstäder, hus som inte används mer än 4 månader per år och byggnader som är avsedda för jordbruk, skogsbruk och med liknande verksamhet har heller inte krav på någon energideklaration.

Ändrade regler för energihushållning

Från och med den första september har Boverket ändrat reglerna för energihushållningen i en fastighet. Därför är det ännu viktigare än förut att göra en energideklaration för alla som har en eller flera fastigheter, så att du som är ägare, vet att energin används på rätt sätt.

Anlita oss för en energiklaration i Västra Götland!

Energideklaration i Västra Götaland

Majornas Energi & Miljökonsult AB


Neongatan 8
431 53 Mölndal

031-311 32 63

[javascript protected email address]

556705-8937


Energideklaration

Energieffektivitet

Fast pris


logo-image

Om Oss

Vi gör mer än bara Energideklarationer. Ta kontakt för mer information!

Läs mer om oss

Personuppgiftspolicy

Kontakt

Majornas Energi & Miljökonsult AB

Org nr: 556705-8937
Neongatan 8
431 53 Mölndal
Tel: 031-311 32 63

Hitta hit